Tweedehands kleding verkopen op Vinted: hoe werkt dat?

Market Place op Facebook en 2dehands, move over! Sinds kort is het vooral het Litouwse Vinted dat de klok slaat. Met de gratis app kan je in 1-2-3 kleding of accessoires kopen, verkopen en ruilen. En dat zijn – dat merken we toch elke dag – natuurlijk de vele Hammenaars niet ontgaan. Maar hoe werkt Vinted eigenlijk?

Vinted is een online marktplaats waar je heel makkelijk oude kledij, handtassen en schoenen op kwijt kan. Je hoeft slechts enkele foto’s van je items te maken met je smartphone, de details van je item in te vullen (het soort kledij, de kleur, het merk, de staat van je item…), een haalbare prijs te bepalen en klaar is kees.

Enkele tips die we je wel kunnen meegeven:

  1. Neem lichtrijke foto’s met een neutrale achtergrond. Laat je item volop tot zijn recht komen en kies bij voorkeur voor een setting met een witte achtergrond en natuurlijk licht.
  2. Vul de details van je item volledig in. Hoe meer informatie je geeft, hoe makkelijker het filteren / zoeken wordt voor gebruikers die specifieke items willen vinden.
  3. Wees realistisch in je prijszetting. Dat ene item waar je ooit een flinke duit voor betaalde, wordt vaak verkocht aan de fractie van de prijs. Je mag gerust wel enkele euro’s meer vragen, zodat je bij mensen die afbieden nog steeds een fijne prijs voor je items krijgt.

Er is een item verkocht! Wat nu?

Zodra iemand interesse toont, kan deze persoon je een bericht sturen, het item onmiddellijk kopen, een voorstel doen om het item om te ruilen of een bod op je item uitbrengen.

We merken vaak bij onze klanten dat het merendeel wordt verkocht aan Fransen, dus een mondje Frans of gebrekkig Engels is mooi meegenomen. En anders heb je natuurlijk Google Translate…

Zodra de verkoop afgerond is, krijg je een verzendlabel toegestuurd (per mail en via een mail in je Vinted Inbox) en plak je deze op je pakket. Dat kan een doosje zijn of een stevig zakje, zo lang je het pakketje maar goed beschermd.

Binnen de vijf dagen breng je je pakket naar ons. Wij verwerken de verzending, jij krijgt een verzendsticker in de plaats en de koper wordt onmiddellijk op de hoogte gesteld.

Tip: bewaar je dozen van Zalando, Bol.com of New Pharma. Deze komen altijd van pas bij het verzenden. Heb je er geen meer? Meestal hebben wij zelf nog gratis dozen op overschot. Vraag ernaar in onze winkels!

Hoe word ik uitbetaald?

Je krijgt een melding wanneer de koper het pakket ontvangen heeft. Nadien ontvang je ook een melding of het item ook werd goedgekeurd. Indien dat het geval is, wordt de betaling overgemaakt aan je virtuele Vinted portemonnee.

Je kan kiezen voor de onmiddellijke uitbetaling of te wachten tot je wat meer items hebt verkocht om uiteindelijk de totale som te incasseren.

Wat met de verzendkosten?

Aha, het grootste voordeel van het platform: de verzendkosten zijn he-le-maal voor de koper en dus gratis voor jou.

Jij geeft aan hoe groot het pakket is (meestal is een klein pakket voldoende) en de koper kiest de koeriersdienst. De prijs hangt af van de gekozen koeriersdienst en staat los van het bedrag dat jij voor je tweedehandskleding vraagt. Met andere woorden: als jij € 7 voor een item vraagt, dan krijg je ook € 7 op je rekening.

Comments are closed.

WhatsApp WhatsApp ons!