Thomas Du Caju’s nieuwe stripreeks komt eraan in mei

Thomas Du Caju, tekenaar van Kiekeboe, brengt binnenkort zijn nieuwe stripreeks Little England uit.

Vele Hammenaren hebben dr. Du Caju uit het ziekenhuis in de Hospitaalstraat gekend, maar weinigen weten dat zijn jongste zoon Thomas Du Caju zijn plek zo’n tien jaar geleden wist te bemachtigen als één van de vaste tekenaars voor Merho’s Kiekeboes. Inderdaad; sinds deel 112 ‘In kwade dagen’ tekent Thomas één deel per jaar van de populaire stripreeks. Dit jaar staan de Kiekeboes echter niet alleen op de agenda van Du Caju: binnenkort komt namelijk zijn gloednieuwe reeks Little England uit.

Samen met zijn ‘Betty & Dodge’-collega Jean-Claude Van Rijckeghem, werkte Thomas Du Caju het voorbije jaar aan een gloednieuw stripverhaal rond de Britse kolonie Birma ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het hoofdpersonage, Jonathan, is een kolonelszoon.

Het verhaal

Het is november 1941 in Little England, een wijk in de stad Moulmein in Birma. Als leerling van een school nabij de luchtmachtbasis, maakt de zestienjarige Jonathan kennis met een Amerikaanse piloot genaamd Archie. De jongen weet Jonathan op een avond binnen te smokkelen in een van de beruchtste nachtclubs, ofwel de ‘Blue Moon’. Al snel leert Jonathan de louche wereld kennen waar vrouwen halfnaakt dansen en militairen en zeelui maar wat graag op de vuist gaan voor de kleinste dingen.

Te midden van dat alles verliest hij er echter zijn jonge tienerhart aan de Aziatische zangeres Ruby. Het is net op dat moment dat de Japanners Pearl Harbor aanvallen en de oorlog, die eerst alleen in Europa woedde, met zich meebrengen. Een Brits vliegtuig wordt daardoor zelfs neergehaald en Jonathan ontdekt dat de Blue Moon een schuilplaats is voor rebellen. Hij zou alarm moeten slaan maar toch wil hij eerst Ruby waarschuwen…

Thomas Du Caju’s stripreeks is er eentje vol verwachtingen

Dat Du Caju niet aan zijn proefstuk toe is, werd reeds bewezen met zijn misdaadstripreeks Sabbatini dat zowel in België, Nederland als Frankrijk verscheen. Ook bleek Betty & Dodge, waaraan hij meewerkte aan de zijde van Van Ryckeghem en Pat Van Beirs, een waar succesverhaal te zijn met vertalingen onder meer in het Frans en in het Duits. Wij zijn alvast benieuwd of ook dit verhaal de nodige aandacht weet te trekken.

Het eerste album Ruby wordt verwacht op 3 mei 2017 in zowel een soft- als hardcoverversie.

De eerste tekeningen zien er alvast veelbelovend uit:

cover van nieuwe strip 'Little England' door Thomas Du Caju
Thomas Du Caju's schets voor zijn nieuwe strip 'Little England' Thomas Du Caju's schets voor zijn nieuwe strip 'Little England' Thomas Du Caju's schets voor zijn nieuwe strip 'Little England'

Comments are closed.

WhatsApp chat WhatsApp ons!